طرز استفاده از فر اجاق گاز اخوان

طرز استفاده از فر اجاق گاز اخوان

اجاق گاز فر اخوان یکی از ابزارهای حیاتی در آشپزخانه است که امکان پخت کیک، شیرینی و انواع غذاها را برای شما فراهم می‌کند. آشنایی با بخش‌های مختلف این دستگاه و طرز استفاده از فر اجاق گاز اخوان کمک می‌کند تا بهتر از این دستگاه استفاده کنید.

همچنین با بهره‌گیری از امکانات مختلف این دستگاه، بهترین نتیجه را در پخت بگیرید. در نظر داشته باشید که نصب فر اجاق گاز اخوان باید توسط نمایندگی انجام شود. در غیر این صورت ممکن است در کارکرد این دستگاه اختلالاتی به وجود بیاید. برای این کار می‌توانید از خدمات سرویس آچار استفاده کنید.

نصب و راه اندازی فر اجاق گاز اخوان در 6 مرحله

برای راه‌اندازی و نصب اجاق گاز فر اخوان حتماً از تکنسین متخصص کمک بگیرید تا فرایند نصب بر اساس اصول و استانداردهای لازم انجام گیرد. اگر به هر دلیلی مجبور بودید خودتان دستگاه را نصب کنید حتماً به نکاتی که در ادامه اشاره می‌شود دقت داشته باشید.

نصب و راه اندازی فر اجاق گاز اخوان در 6 مرحله

  1. قبل از اینکه از اجاق استفاده کنید تمامی روکش‌ها و بسته‌بندی‌ها را از دستگاه جدا کنید.
  2. اجاق را در مکانی مناسب جای دهید و دقت داشته باشید که اجاق در معرض جریان مستقیم هوا و باد نباشد.
  3. کابینت‌ها و دیوارهای اطراف فر باید توانایی تحمل دمای تا ۷۵ درجه سانتیگراد را داشته باشند.
  4. اجاق گاز باید از پشت حداقل ۱۵ سانت و از کناره‌ها ۱۰ سانتی‌متر با اطراف فاصله داشته باشد.
  5. شیلنگ مخصوص گاز با طول مناسب 1 متر را به شیر اصلی و سپس به ورودی اجاق وصل کنید و با بست، محل اتصال را محکم کنید.
  6. جهت اطمینان از عدم نشتی، مقداری کف به اطراف محل اتصال بزنید و در صورت تشکیل حباب، اتصالات را محکم تر کنید.
  7. دوشاخه را به برق وصل کنید. این مرحله برای اجاق های دارای فندک است.

آشنایی با فر اجاق گاز اخوان و اجزای مختلف آن

شناخت اجزای مختلف و طرز استفاده از فر اجاق گاز اخوان باعث می‌شود تا امکانات مختلف آن را بشناسید و بهتر از این دستگاه استفاده کنید.

  • ترموکوپل: این قطعه برای تامین ایمنی اجاق تعبیه شده و در صورتی که شعله خاموش شود جریان گاز را قطع خواهد کرد.
    ترموکوپل اجاق گاز
  • نازل: نازل محل خارج شدن گاز از مشعل است که اندازه و شکل آن در نوع شعله تاثیر می‌گذارد.
    نازل اجاق گاز
  • مشعل: به محلی که گاز و هوا ترکیب می‌شوند تا شعله به وجود بیاید مشعل می‌گویند.
    مشعل اجاق گاز
  • ترموستات: این قطعه برای کنترل و تنظیم دمای داخل فر تعبیه شده و حرارت مناسب را حفظ می‌کند.
    ترموستات فر اجاق‌گاز
  • فن کانوکشن: هوای گرم ایجاد شده در فر، به واسطه فن کانوکشن به گردش در می‌آید تا حرارت و گرما به شکل یک دست در دستگاه پخش شود.
    فن کانوکشن فر اجاق گاز
  • عایق: این قطعه مانع از هدر رفتن انرژی می‌شود و حرارت داخل فر را حفظ می‌کند.
    عایق فر اجاق گاز
  • درب: جنس درب شیشه فر از جنس شیشه مقاوم است که حرارت را درون فر نگه می‌دارد.
    درب فر اجاق گاز
  • لامپ: لامپ کمک می‌کند تا بدون نیاز به باز کردن درب فر و هدر رفت گرما، کاربر داخل فر را ببیند.
    لامپ فر اجاق گاز
  • کنترل پنل: این بخش از ولوم‌ها و دکمه‌هایی تشکیل شده که به واسطه آنها می‌توان زمان، دما و تنظیمات مختلف را در فر اعمال کرد.
    کنترل پنل فر اجاق گاز

روشن کردن فر اجاق گاز اخوان در 8 مرحله

برای روشن کردن فر اجاق گاز اخوان مراحل زیر را طی کنید.

  1. درب فر را کامل باز کنید. با این کار گاز درون محفظه جمع نشده و هوا جریان پیدا می‌کند.
    باز کردن درب فر اجاق گاز
  2. ولوم را به سمت داخل فشار داده و به حالت روشن، در خلاف عقربه‌های ساعت بچرخانید.
    چرخاندن ولوم فر اجاق گاز در جهت خلاف عقربه های ساعت
  3. ولوم را چند ثانیه در همین حالت نگه دارید تا گاز به مشعل‌ها برسد.
  4. فندک خودکار را بزنید تا فر روشن شود.
    فندک خودکار فر اجاق گاز
  5. درب فر را ببندید و اجازه دهید کمی گرم شود.
  6. غذا را درون فر بگذارید و دما را به واسطه ولوم تنظیم کنید.
    قرار دادن غذا داخل فر
  7. چراغ داخلی را روشن کنید تا وضعیت پخت غذا را از پشت شیشه ببینید.
  8. پس از به پایان رسیدن فرایند پخت، ولوم را خاموش کرده و درب فر را باز کنید تا کمی خنک شود.
    باز گذاشتن درب فر اجاق گاز بعد از اتمام پخت و پز

تنظیم دمای فر اجاق گاز اخوان در 6 مرحله

طرز استفاده از فر اجاق گاز اخوان سخت نیست. در این بخش نحوه تنظیم دمای فر را بررسی می‌کنیم.
تنظیم دمای فر اجاق گاز

  1. قبل از قرار دادن غذا درون فر باید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل فر را روشن کنید تا به دمای مد نظر برسد.
  2. هر ماده غذایی برای پخت دمای مخصوص به خود را دارد؛ بنابراین بر اساس دمای دستور پخت، دمای فر را تنظیم کنید.
  3. در طول پخت به دمای فر دقت داشته باشید. اگر احساس کردید که مواد غذایی قبل از مغز پخت شدن می‌سوزند دمای فرا کمتر کنید.
  4. برای قرار دادن غذا در فر اجاق گاز اخوان، از ظروف مناسب استفاده کنید.
  5. برای پخت کامل و یک دست، غذا را در مرکز فر قرار دهید.
  6. در حین پخت، درب فر را باز نکنید با این کار دمای داخلی کاهش پیدا می‌کند و فرایند پخت کامل نمی‌شود.

آموزش استفاده از حالت گریل اجاق گاز اخوان در 8 مرحله

در این مرحله از مراحل آشنایی و طرز استفاده از فر اجاق گاز اخوان به نحوه استفاده از حالت گریل می‌پردازیم.

  1. فر را روشن کنید و روی گزینه گریل بگذارید.
  2. مواد غذایی را درون فر قرار داده و درب فر را ببندید.
  3. برای قرار دادن مواد غذایی در فر از ظرف مناسب گریل و سینی‌های فلزی استفاده کنید.
  4. بر اساس نوع ماده غذایی، دمای گریل را تنظیم کنید. معمولاً دمای بالای ۲۰۰ درجه برای گریل توصیه می‌شود.
  5. در طول فرایند پخت، از پشت شیشه مواد غذایی را زیر نظر بگیرید و مواظب باشید نسوزند.
  6. به فاصله مناسب غذا با المنت‌ها دقت داشته باشید.
  7. برای طعم بهتر و پیشگیری از چسبیدن غذا به توری گریل، استفاده از کمی روغن یا کره توصیه می‌شود.
  8. در نهایت فر را خاموش کنید و مواد غذایی را بیرون بیاورید.

آموزش استفاده از حالت سیخ گردان اجاق گاز در 7 مرحله

طرز استفاده از فر اخوان برای پخت جوجه به شرح زیر است.
حالت سیخ گردان اجاق

  1. گوشت‌ها را به صورت یک دست با اندازه‌های مناسب خرد کنید و به سیخ بزنید.
  2. سیخ را در محل مخصوص خود قرار دهید تا به راحتی بچرخد.
  3. فر را روشن کنید و حالت سیخ کردن را فعال کنید.
  4. بر اساس دستور پخت دما را تنظیم کنید.
  5. فاصله سیخ با المنت را طوری تنظیم کنید که گوشت‌ها نسوزند.
  6. برای بهتر شدن طعم و حفظ رطوبت، استفاده از روغن یا کره توصیه می‌شود.
  7. وزن گوشت نباید از ظرفیت سیخ بیشتر باشد در این صورت سیخ نمی چرخد و به مرور دستگاه آسیب می‌بیند.

دمای تقریبی برای پخت انواع غذا

در این جدول دمای تقریبی برای پخت مواد غذایی مختلف ارائه شده است.

نوع غذا دمای تقریبی
کیک و شیرینی 160 تا 180
گوشت قرمز 180 تا 200
گوشت مرغ 180 تا 220
ماهی 180 تا 200
سبزیجات 200 تا 220

جدول انتخاب بهترین طبقه براساس غذا

بهترین طبقات برای پخت مواد غذایی مختلف به شرح زیر است.

نوع غذا طبقه مناسب
نان و پیتزا پایین
کیک، شیرینی وسط
سبزیجات وسط یا بالا
مرغ و گوشت وسط یا پایین
گرم کردن غذا بالا

نگهداری و تمیزکاری اجاق گاز 5 مرحله

تا اینجا به طرز استفاده از فر اجاق گاز اخوان پرداختیم. در این بخش نکات مربوط به تمیزکاری و نگهداری از این دستگاه را بررسی می‌کنیم.

  1. بعد از هربار پخت و پز اجازه دهید فر سرد شود. سپس قطعات جدا شدنی آن را باز کرده و با مایع ظرفشویی و آب داغ بشویید.
    شستن قطعات جدا کردنی فر اجاق گاز
  2. برای باز کردن منافذ از یک مسواک یا سوزن کمک بگیرید.
  3. به منظور پاک کردن چربی‌های سوخته، مقداری سرکه سفید و جوش شیرین را ترکیب کرده و روی لکه‌ها بمالید. بعد از گذشت ۱۲ ساعت با یک اسکاچ زبر چربی‌های سوخته را پاک کنید.
  4. به هیچ عنوان مواد شیمیایی قوی را روی قطعات الکتریکی و مشعل‌ها اعمال نکنید.
    شستشوی قطعات الکتریکی فر اجاق گاز با مواد شیمیایی قوی
  5. هر سه ماه یکبار فر را به صورت کامل و عمیق تمیزکاری کنید.
    تمیز کاری کامل و عمیق فر اجاق گاز

نصب و سرویس فر اجاق گاز اخوان را به نمایندگی‌ها بسپارید

رعایت دقیق دستورالعمل‌ها و آشنایی با طرز استفاده از فر اجاق گاز اخوان کمک می‌کند تا عمر مفید دستگاه شما افزایش پیدا کند. همچنین از بروز آسیب‌ها، خرابی‌ها و به بار آمدن خسارت‌ها جلوگیری به عمل آید.

در نظر داشته باشید که نصب اجاق گاز اخوان باید به واسطه نمایندگی‌های مجاز انجام شود. همچنین هرگونه مشکل در فر اجاق گاز باید توسط تکنسین متخصص بررسی و به صورت اصولی حل شود.

امتیاز
مقالات مرتبط
علت جرقه نزدن اجاق گاز اخوان

علت جرقه نزدن اجاق گاز اخوان

تا به حال پیش آمده در زمانی که میزبان مهمانان زیادی هستید، برنامه آشپزی‌تان به دلیل جرقه نزدن اجاق گاز به هم بریزد؟ به‌ویژه...

دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده!

سوال خود را دقیق مطرح کنید تا جواب دقیقی از کارشناسان ما بگیرید.

(ایمیل برای آگاه‌سازی شما از جواب کامنتتان است، با دقت وارد نمایید)

دیدگاهی بنویسید
دیدگاه خود را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید